Hopp til innholdet
About-and-FAQ-1024x398

Vanlige spørsmål og svar

Hva er flass?

Vi fjerner hele tiden døde hudceller. Når celleproduksjonen og avstøtningen øker mer enn normalt, slik at man ser skjell i hodebunnen og på hårene, da kalles det flass.

Er flass et vanlig problem?

Ja, det er ganske vanlig. Omtrent hver femte svenske – eller rundt 20 % av den voksne befolkningen – har mer eller mindre uttalte problemer med de hvite prikkene kjent som flass.

Hvorfor får du flass?

Hovedårsaken til flass er en liten sopp kalt Malassezia furfur. Det finnes vanligvis på huden til de fleste voksne. Hos personer med flass opptrer soppen enten i unormalt stort antall i hodebunnen eller så er man ekstra følsom for den.

Finnes soppen også hos barn?

Ja det gjør det. Men vanligvis er det først i puberteten at det kan gi flass. Dette er fordi fettsekresjonen i huden øker da og dermed kan soppen vokse.

Hvordan behandle flass effektivt?

Siden det er en sopp som er hovedårsaken til flassproblemene, er det logisk å angripe akkurat denne. Fungoral shampoo (ketokonazol) er et medikament som er effektivt mot soppen som forårsaker flass. Fungobase Dandruff Shampoo inneholder Piroctone Olamine som er soppdrepende og hjelper til med å holde den flassfremkallende soppen i sjakk. Bruk Fungoral som behandling for flassproblemer og suppler med Fungobase før og mellom behandlingene.

Har tørt eller fett hår noe med flass å gjøre?

Nei, det har ingenting med flass å gjøre, så når det kommer til behandling av flass, skiller du ikke mellom tørt eller fett hår. Fet hår skyldes økt oljestrøm fra talgkjertlene, som styres av hormonene våre.

Hva er forskjellen mellom flass og flass i hodebunnen?

Flass er økt beleggdannelse i hodebunnen. Når det blir rødt og klør, snakker vi om flass.

Hva er forskjellen mellom tørr hodebunn og flass?

Huden i hodebunnen fornyes hele tiden. De gamle ytterste hudcellene kommer av som små, for det meste usynlige, tørre hvite skjell. Hvis flakene knapt er synlige, er det sannsynligvis bare et tegn på tørr hodebunn. Når mengden hudflak øker og de blir synlige, kalles det flass.

Kan du arve flassproblemene dine?

Ja, arvelighet er en av flere forskjellige årsaker, andre er klima og stress. Det er sannsynligvis en rekke ulike faktorer som gjør at du enten er ekstra følsom for Malassezia furfur eller at veksten av soppen påvirkes.

Hva kan forårsake en stinkende hodebunn?

Årsakene til at du føler at hodebunnen din lukter vondt kan være mange. Det kan være forårsaket av sopp, fet hodebunn eller eksem. Kort sagt – en hodebunn som er ute av balanse. Dette kan selvfølgelig også skyldes at du ikke vasker håret ofte nok.

Fungoral

Hva gjør du hvis du vil sjamponere håret to ganger samtidig?

Hvis du vil vaske to ganger samtidig, start med din vanlige sjampo og avslutt med Fungoral sjampo.

Kan du bruke balsam etter Fungoral Shampoo?

Ja, det går kjempebra.

Hvor lenge varer en flaske?

For hver sjamponering, bruk omtrent en teskje (5 ml). Dette betyr at én flaske normalt varer i minst et par måneder.

Hvorfor er sjampoen rosa?

Sjampoen er farget slik at du lettere kan se hvor mye du tar i hånden. Det er unødvendig å bruke for mye sjampo!

Er det farlig hvis du får Fungoral Shampoo i øynene?

Nei, det er ikke farlig. Men som de fleste sjampoer kan det selvfølgelig svi litt. Så er det bare å skylle med mye vann.

Er det en aldersgrense for bruk av Fungoral Shampoo?

Reseptfri Fungoral brukes til voksne og barn over 12 år til behandling og vedlikeholdsbehandling av seborreisk eksem (dermatitt) i hodebunnen som kjennetegnes av rødhet, kløe og flass.

Hvorfor er Fungoral Shampoo så effektiv?

Det som gjør Fungoral shampoo så effektiv mot flass er at den har tilsatt et soppdrepende middel kalt ketokonazol. Fungal shampoo er også en utmerket hårsjampo med god skummende effekt.

Hvor lenge varer effekten av Fungoral Shampoo?

Fungoral shampoo er en effektiv medisin mot den flassfremkallende soppen. Det er også et medikament med varig effekt. Medisinske studier med Fungoral shampoo har vist at cirka 9 av 10 brukere blir kvitt problemene etter én måneds behandling. Fire uker etter avsluttet behandling ble de spurt på nytt i en undersøkelse og da oppga cirka 7 av 10 at de fortsatt opplevde et godt resultat.

Hvor lenge og hvor ofte kan du bruke Fungoral Shampoo?

Det er ingen risiko ved å bruke Fungoral shampoo ofte eller over lengre tid. Du kan ikke overdose, og du bruker den så lenge det er nødvendig.

Hvor raskt virker Fungoral Shampoo?

De fleste er befridd fra flass allerede etter 2-4 uker.

Hvordan bruke Fungoral Shampoo?

Årsakene til at du føler at hodebunnen din lukter vondt kan være mange. Det kan være forårsaket av sopp, fet hodebunn eller eksem.

Det er viktig å skille mellom to ulike trinn i behandlingen.

Trinn 1
To ganger i uken i to til fire uker. Dette har som mål å redusere antall flassfremkallende sopp og gjøre deg symptomfri.

Trinn 2
En gang i uken eller etter behov som vedlikeholdsbehandling. Dette har som mål å sikre at soppen ikke har en sjanse til å øke og forårsake problemer igjen. Derfor er trinn 2 minst like viktig!

Hva om du vil vaske håret oftere?

Ønsker du å vaske håret oftere, det vil si mellom behandlingene med Fungoral shampoo, bruker du en vanlig sjampo.

Fjerner vask med vanlig sjampo for ofte effekten?

Nei, det spiller ingen rolle.

Fungobase

Hva er Fungobase?

Fungobase er en hårpleieserie spesielt utviklet for daglig bruk ved hodebunnsproblemer som flass og tørr og sensitiv hodebunn. Serien inneholder en flasssjampo, en sjampo for tørr og sensitiv hodebunn og en balsam.

Hvordan skal jeg bruke Fungobase Anti-flass (flasssjampo)?

Brukes daglig mot flass. Ved uttalte problemer med flass, bruk Fungoral og suppler med Fungobase. Avslutt med Fungobase balsam som gjør håret mykt og skinnende.

Hvordan bør jeg bruke Fungobase Dry & Sensitive Scalp (tørr og sensitiv hodebunn)?

Brukes daglig for tørr og sensitiv hodebunn. Avslutt med Fungobase balsam som gjør håret mykt og skinnende.

Hvordan bør jeg bruke Fungobase Conditioner (balsam)?

Brukes daglig etter sjamponering. Inneholder arganolje som gjør håret mykt og skinnende. Bidrar også til å opprettholde balansen i hodebunnen ved problemer med hodebunnen.

Hvordan er Fungobase spesielt formulert for å brukes sammen med Fungoral?

I følge Fungoral-vedlegget anbefales pasienten å bruke en annen sjampo før eller etter behandling med Fungoral. Da Fungoral er en behandling og et reseptfritt legemiddel mot flass og flass, bør dette brukes som kurs, 2 ganger i uken i 4 uker. Etter det skal Fungoral kun brukes som vedlikeholdsbehandling. Fungobase er spesielt formulert for bruk før behandling og mellom behandling med Fungoral. Ketokonazol, som er virkestoffet i Fungoral, har en soppdrepende effekt, og Piroctone Olamin, som er virkestoffet i Fungobase, har en soppdrepende effekt, som bidrar til å holde soppen i sjakk selv når behandlingen med Fungoral stoppes.

Kan du få utskrevet Fungobase på resept?

Nei, du får kun kjøpt Fungobase i hylla på apotek.

Hvorfor er anti-flass og balsam parfymert?

Den mest etterspurte. Det er ingen sammenheng mellom flass og parfyme, men hvis du har en tørr/sensitiv hodebunn er det greit å unngå parfyme, tørr og sensitiv hodebunn er uparfymert.

Inneholder Fungobase silikoner, ftalater, nanopartikler eller parabener?

Nei.